CĂLĂTORIA LUI CHIHIRO/ SPIRITED AWAY

Vineri, 24 septembrie – 19.30
Parcul Național, Asia Fest ( open air )

Regia: Hayao Miyazaki
Durata: 124 minute
Sinopsis: Un film de aventură fantastic ca niciun altul, Spirited Away spune povestea lui Chihiro, o fetiță ambițioasă de 10 ani, nefericită că familia ei își mută domiciliul și va trebui să-și facă prieteni noi.

Tatăl lui Chihiro se abate de la drumul spre casă pentru a explora un tunel misterios din pădure. Pe partea cealaltă pare să fie un parc de distracție, dar de fapt este un oraș bântuit. Fără să-și dea seama, au ajuns în Lumea Spiritelor, o lume cu scene de basm, locuită de zei antici și ființe magice, peste care domnește vrăjitoarea Yubaba. Părinții săi fiind captivi și Yubaba hotărâtă să îi țină sclavi pentru totdeauna, Chihiro va trebui să-și folosească toată energia pentru a supraviețui în acest loc nou și ciudat. Cu ajutorul lui Haku, un spirit tânăr și curajos, este forțată să-și depășească temerile și să se alăture unei lupte ca în povești, pentru libertatea familiei ei.

Câștigător în anul 2003 al Oscarului pentru cel mai bun film de animație și al Ursului de aur de la Berlin, Spirited Away este o lucrare vizionară a lui Hayao Miyazaki (Princess Monoke), care este temelia tuturor animațiilor care au urmat. Cel mai de succes film din toate timpurile în țara sa natală Japonia, este o aventură încântătoare și plină de fiori, atât pentru adulți cât și pentru copii.

-->